بهترین تکنیکهای ترکیببندی، جعبهابزار شما برای جلب نظر و تحسین دیگران است. تأثیر ترکیببندی و درک آن یک وجه مشترک در بین همه افرادی است که آثار هنری را میبینند. برای تجربه یک احساس آرامشبخش از یک اثر هنری میتوانید به غریزه خود اعتماد کنید؛ ولی برای هنرمند بودن و صحبت کردن در مورد یک اثر هنری باید زحمت بیشتری بکشید. ممکن است متوجه یک حالت دلچسب یا نچسب در یک اثر شویم؛ درحالیکه شاید صحبت کردن در مورد آن و توضیح فنی، کاری سخت و طاقتفرسا باشد، هنگام خلق یک اثر هنری یا اصلاح عملی آنکه بسیار سختتر میشود. گره کار کجا است؟
وقتی میخواهید یک اثر هنری خلق کنید کارتان را با انتخاب یک قاب شروع میکنید. بعد بدون توجه به جزئیات، عناصری درون این قاب کنار هم قرار میدهید. همین کلینگری و چیدمان عناصر کار، ترکیببندی (Composition) نام دارد. با درک و اجرای درست این کار، ۵۰ درصد اثر هنری خود را خلق کردهاید. این موضوع در همه هنرها، یک اصل اساسی است؛ هرچند در هر هنری، قاب و عناصر هنری از لحاظ کمی و کیفی، تعریف متفاوتی دارد. ترکیببندی یک هیولا نیست که معاشرت با آن سخت باشد. البته یکی از بهترین دوستان ما در دوران کودکی و نقاشیهای کودکانه، همین ترکیببندی است. زمانی که هنوز ما خودمان بودیم و برای گرفتن جایزه یا کارت صد آفرین، سراغ مداد رنگی نمیرفتیم. اما باگذشت زمان خیلی از کودکان تحت تأثیر رفتارهای نادرست و بهاصطلاح تعلیمی، مهارت ذاتی خود را فراموش کردند و وقتی بزرگتر شدند، نقاشی کشیدن آخرین کاری است که به ذهنشان میرسد؛ درحالیکه شاید سادهترین کار برای ارتباط با دیگران و بیان عمیقتر احساسات باشد. کاری که حتی در ۴۰ هزار سال پیش اجداد ما در غارهای لرستان مشغول آن بودند و تاریخسازی میکردند.
قاب در نقاشی و عکاسی
ترکیببندی در هنرها امری رایج است؛ ولی هر هنری از لحاظ اجرا، مواد و متریال با هنرهای دیگر متفاوت است. در هنر عکاسی و حتی نقاشی شباهتهایی هم وجود دارد که یکی از آنها بحث انتخاب قاب است. فرم کلی قابها به دو دستهقابهای عمودی یا پرتره (Portrait) و قابهای افقی یا منظره (Landscape) تقسیمبندی میشود. البته این حالت زمانی اتفاق میافتد که طول و عرض قاب، با هم برابر نباشند. هنگامیکه طول و عرض قاب باهم برابرند، شما یک قاب مربع شکل دارید که برای اجرای ترکیببندی در آن باید سعی بیشتری خرج کنید. قابهای مستطیل شکل و البته استاندارد، فرصتی آسانتر به شما میدهند که ترکیببندی دلخواه خود را در آن پیادهسازی کنید. پس حتی قاب و فرم آن، تابع بهترین تکنیکهای ترکیببندی است و بهترین تکنیکهای ترکیببندی، تابع موضوع یا سوژه کار شما.
امروزه هنرها پیشرفت کردند و بیشتر در دسترس مردم هستند و دوربینهای عکاسی بخش لاینفک گوشیهای همراه شدهاند. شاید بشر هیچ زمانی اینقدر به ابزارهای هنری نزدیک نبوده است؛ حداقل تابهحال هیچ غارنشینی با کاسه گل اُخرا در رختخواب، کشف نشده است. میتوان گفت بهترین تکنیکهای ترکیببندی در گام اول و اجرا، بیشتر تابع قوانین فیزیک و ریاضی است. عکاسی مدرن با همه دیجیتال شدنش هنوز هم بر مبنای فیزیک نور عمل میکند. فیزیک نور که از پدر ایرانی خود، ابن هیثم سروسامان گرفته است، قوانینی دارد که در ترکیببندی شما مؤثر است. البته نیاز به محاسبات پیچیده ندارید؛ چراکه با تنظیم چند عدد و فشردن دکمه شاتر کار انجام میشود. افزایش درک بصری شما نیز در پیادهسازی بهترین تکنیکهای ترکیببندی مؤثر است که با قوانین بسیار ساده ریاضی بیان میشود. بهعبارتدیگر، فهم ترکیببندی اصلاً کار سختی نیست.
با درک بهترین تکنیکهای ترکیببندی یک فرصت فوقالعاده دارید تا با خلق تصاویر جذاب حتی با همین گوشی هوشمندتان، دیگران را هم سر ذوق بیاورید. دوستانی که با نرمافزارهای ویرایش عکس مانند فتوشاپ و GIMP کار میکنند، نیز میتوانند بهتر و مفیدتر عکسها را انتخاب و اصلاح کنند. بهمرور متوجه میشوید که درک قواعد ترکیببندی چگونه میتواند خیلی از موقعیتهای زندگی، از چیدمان دکوراسیون گرفته تا پوشیدن و انتخاب لباس را هیجانانگیز و مفرح کند.
ترکیببندی یک مهارت است که میتوانید آن را با تمرین به دست بیاورید. برای گرفتن یک نتیجه خوب و در زمان کم، ۲۰ راهکار و مثال از بهترین تکنیکهای ترکیببندی را برای فعال کردن قوه خلاقیت شما، معرفی میکنیم. بهترین شیوه آموزش، تجربه و آزمون حین کار است. سعی کنید این متدها را به ذهن بسپارید. آنها را تمرین کنید، در هر کار هنری مخصوصاً عکاسی یا نقاشی. هر دفعه دو یا سه تا از این متدها را در کار خود تست بزنید. بعد که بر آنها مسلط شدید، هنگام خلق آثارتان، به غریزه خود اعتماد کنید؛ قبلاً این کار را با موفقیت در کودکی، انجام دادید.
۱. قانون یکسوم (Rule Of Thirds)
این قانون را قبل از همه در لیست بهترین تکنیکهای ترکیببندی معرفی میکنیم چون فراوانی آن خیلی زیاد است. طول قاب را به سه بخش تقسیم کنید و این کار را برای طول دیگر و دو عرض قاب نیز انجام دهید. حالا هر نقطهای که روی طولها پیاده کردید به نقطه مقابل آن در طول دیگر وصل کنید. دو نقطه روی عرضها را نیز به همین طریق وصل کنید. قاب شما به ۹ بخش تقسیم میشود. اینیک شبکهبندی (گرید) آشنا است. در اکثر گوشیهای هوشمند در بخش تنظیمات دوربین، میتوانید آن را ببینید.
در این گرید، نقاط تقاطع بهترین مکان برای جایگیری عناصر مهم شما در قاب هستند. این بار که عکاسی میکنید، به این فکر نکنید که بهترین جا برای سوژه شما، وسط تصویر است. وسط قاب شما معمولاً یک حالت خنثی جلب توجه میکند. هنگامیکه مخاطب برای اولین بار اثر هنری شما را میبیند، ناخودآگاه این نقاط را قبل از هر چیز پیدا میکند. با گذاشتن سوژه طبق قانون یکسوم در امتداد این خطوط یا در نقاط روی شبکه، جذابیت کارتان خیلی بیشتر میشود.
در این تصویر خط افق در نزدیک خط یکسوم پایین قرار گفته است. تکدرخت هم در تصویر دیده میشود که در قاب در راستای خط یکسوم سمت راست قرارگرفته است.
دورنمایی از تهران بزرگ که خط افق آن در نزدیک خط یکسوم بالا قرار گرفته و باعث شده است گستره شهر بهتر دیده شود. در سمت چپ، برج میلاد بر فراز شهر در راستای خط عمودی یکسوم سمت چپ، ایستاده است. تأسیسات بالای برج میلاد، همارتفاع کوههای دوردست، و در نقطه جذاب سمت چپ قرار گرفته و به نظر میرسد که بخش زمین شهر و آسمان را به هم متصل کرده است. این خاصیت بهترین تکنیکهای ترکیببندی است که مخاطب را به مقایسه عناصر با هم مشغول میکند تا هدف عکاس بهتر تشخیص داده شود.
وقتی به تصاویر زیر نگاه میکنید، خطوط قانون یکسوم را در ذهن خود به روی تصویر مجسم کنید و ببیند در نقاط تقاطع این گرید چه عناصری قرار گرفتهاند.
با کمی دقت میتوانید نمونههای بیشتری از این قانون که بهصورت روزمره استفاده میشود ببینید. روزی که تنها در خانه هستید میتوانید از یک ماژیک وایت برد (حتماً مطمئن باشید که ماژیک وایت برد است و اثر آن روی نمایشگر بهراحتی پاک میشود) استفاده کنید. صفحه نمایشگر رایانه یا تلویزیون خود را بهصورت قانون یکسوم به ۹ مربع تقسیم کنید. حالا تلویزیون را روشن کنید. وقتی با این گرید تصاویر مخصوصاً فیلمها را میبینید تازه متوجه میشوید که هنرمندان تصویربردار و فیلمبردار چگونه سعی میکنند بهوسیله دوربین با استفاده از قانون یکسوم و بهترین تکنیکهای ترکیببندی با شما حرف بزنند. بشمارید در یک سکانس چند بار بازیگر محبوب شما، در یکی از نقاط این گرید، در قاب تصویر قرار میگیرد. آثار ماژیک را قبل از اینکه کسی از راه برسد از روی نمایشگر پاک کنید، مطمئن باشید این کار به نفع شما است.
۲. ترکیببندی مرکزی و تقارن (Symmetrical Composition)
معمولاً مرکز قاب کمترین جذابیت را دارد؛ ولی آیا بیفایده است؟ جانمایه مهم کارهای هنری خلاقیت است، اگر شما بهترین تکنیکهای ترکیببندی را بشناسید بهراحتی میتواند از وسط قاب استفاده زیادی ببرید. برای وسط قرار دادن یک سوژه آسانترین راه استفاده از قانون تقارن است. واقعاً این تکنیک فوقالعاده مؤثر است؛ حتی در قابهای مربعی که کار چیدمان عناصر به گیر و گرفت میافتد، میتواند مایه قوت اثر هنری شما باشد. برای اجرای قانون ترکیببندی مرکزی، قاب خود را از وسط به دو بخش تقسیم کنید و سوژه خود را با این خط فرضی در دو بخش متقارن نشان دهید.
برای هر ایرانی برج آزادی خاطرهانگیز است. عکاس نیز با استفاده از قانون تقارن انتخاب خوبی زاویه داشته است. به خطوط عکس نگاه کنید. چگونه از دو سمت نگاه مخاطب را به عمق هدایت میکند. بنایی را در شهر یا محله خود میشناسید که بتواند در این نوع ترکیببندی قرار گیرد؟ اگر جواب شما مثبت است این قانون را خوب فهمیدهاید.
ترکیببندی متقارن بهصورت خط افقی نیز میتواند، اجرا شود. تصاویری که در آن انعکاس اشیاء دیده میشود، مانند ساحل برکه و دریاچهها بهخوبی این پتانسیل را در خود نشان میدهند. این تصویر که درختی زیبا در جزیره کیش است با استفاده از قانون تقارن با محور افقی گرفته شده است. تصویر ملایم انعکاس میتواند حسی از آرامش را به مخاطب القا کند. میتوانید یک گام هم به جلو بروید و بهترین تکنیکهای ترکیببندی را با هم ادغام کنید. در همین تصویر قانون یکسوم را میبینید که شاخههای درخت و انعکاس آن، در نقاط تقاطع گرید یکسوم قرار گرفته است.
اگر کمی به اطراف نگاه کنید سوژههای مناسبی برای عکاسی با این قانون پیدا میکنید. فقط به یاد داشته باشید که قاب را از سمت طول یا عرض به دو قسمت تقسیم کنید و سوژه کاملاً در وسط آن قرار بگیرد. برای تمرین، خط تقارن تصاویر زیر را در ذهن مجسم کنید.
۳. قانون پیشزمینه جذاب و ساخت عمق
وقتی یک منظره یا صحنهای را طراحی میکنید به عمق صحنه نیز باید توجه داشته باشید. برای عمقدهی به تصاویر میتوانید از لنزهای مختلف استفاده کنید یا بهجای هزینه، از خلاقیت خود و قانون پیشزمینه جذاب ابهره ببرید. هر صحنه را میتوان ازلحاظ عمق بصری بهصورت نسبی به سه بخش تقسیم کرد:
- پیشزمینه ( Foreground) : آن بخشی از صحنه که به شما نزدیکتر است. اگر دست دراز کنید، میتوانید آن را لمس کنید.
- وسط صحنه (Middle ground) : میانصحنه و دورتر از دسترس شما و بعد از پیشزمینه شروع میشود.
- پسزمینه (Background) : دور و دورتر از وسط صحنه و عمق صحنه شما است؛ مثلاً خورشید در حین غروب در پشت کوه
بهپیش زمینه این عکس نگاه کنید. بافت جذاب و جالب سنگها بهسرعت باعث جلب توجه میشود. در بخش سمت چپ صفحه مشابه همین سنگها با ابعاد کوچکتر قرار گرفته است. همین تکنیک باعث ایجاد خوب و مؤثر، حس عمق در تصویر میشود. اگر از لنز واید با تکنیک پیشزمینه جذاب استفاده کنید، تأثیر دوچندانی از عمق در ذهن مخاطب میگذارید.
در این عکس هم از تکنیک پیشزمینه جذاب که از بهترین تکنیکهای ترکیببندی است، استفاده شده. در کنار این پیشزمینه یک ساحل سنگی به نحوی در کادر تنظیم شده است که چشم را به عمق صحنه میبرد. ابعاد سنگها که در پیشزمینه هستند و بهتدریج در عمق صحنه کوچک میشوند، در باورپذیری عمق صحنه مؤثر هستند.
در تصویر بالا، عمق عکس به نظر شما چگونه است؟ تندیس زیبایی که در فورگراند عکس خودنمایی میکند بهسرعت تکلیف ابعاد و اندازهها را برای ما مشخص میکند. خطوط لبه استخر ما را به عمق صحنه هدایت میکنند. بنای چهلستون در انتهای آن و مقایسه آن با ابعاد تندیس یک حس مناسب و درست از عمق را به ما القا میکند که نتیجه استفاده درست از بهترین تکنیکهای ترکیببندی است.
شما میتواند با یک فورگراند جذاب و قاببندی مناسب عمق مناسبی را به تصویر خود بدهید. از خود کمی خلاقیت به خرج دهید و عناصر فورگراند را خودتان تهیه کنید. نکته مهم این است که قاعده تقسیمبندی عمق صحنه را ملکه ذهن خود کنید. اگر این بار کنار رودخانه و ساحلی بودید، بهجای هل دادن دوستتان به درون آب از او بخواهید که در فورگراند عکس شما قرار بگیرد و در بکگراند، ساحل یا منظره افق را تنظیم کنید و یک عکس زیبا با عمق صحنه جالب از او بگیرید. میتوانید از ایدههای زیر استفاده کنید تا خیلی زود بر این قانون مسلط شوید.
۴. قاب در قاب یا قاب مضاعف
تکنیک قاب در قاب یک راهکار سریع از بین بهترین تکنیکهای ترکیببندی، برای نشان دادن مهارت شما در عکاسی هنری است. هر جا درصحنه خود یک قاب در یا پنجره دیدید، میتوانید آن را هم در بازی ترکیببندی وارد و عکس خود را زیباتر کنید. در معماری ما این قابها زیاد هستند؛ از دروازه گرفته تا رواق و ایوان، پس فرصتهای زیادی در دسترس است. با این تکنیک شما عمق مناسبی نیز به تصویر میدهید در عین اینکه میتوانید از قاب برای بیان دیگر احساسات هم استفاده کنید. حتماً تابهحال یک تصویر از مخاطب خاص در میان قابی از گُلهای رز دیدهاید.
یکی از جاذبههای بندر سیراف قلعه شیخ نصوری است. عکاس با استفاده از چارچوب ورودی این قلعه یک قاب ساخته است تا بنای زیبا و ایوان دلپذیر ساختمان قدیمی، در چشم مخاطب بنشیند. تزیینات ورودی در علاوه بر زیبایی چشم مخاطب را بهنرمی به محیط داخل بنا میکشد و دعوتی بامعنا رقم میزند. این تصویر سوغات شیرین ایرانگردی است؛ ولی میتوانید با هزینه کمتر در شهر خود نیز این تصاویر را شکار کنید. کافی است به بناهای تاریخی و یا کوچهپسکوچههای قدیمی شهر سری بزنید و با استفاده از بهترین تکنیکهای ترکیببندی، سوژههای فراوانی پیدا کنید.
تکنیک قاب در قاب بسیار انعطافپذیر است. شما حتماً نباید از عناصر معماری برای اجرای آن استفاده کنید، از قابهای طبیعی مثل شاخه درختها و حتی بوتهها نیز میتوانید استفاده کنید. هیچ لزومی ندارد که قاب شما کاملاً سوژه را در بر بگیرد.
به این تصویر نگاه کنید که چگونه انتخاب زاویه درست باعث شده است فرم سرشاخهها، عمق صحنه را قاب بگیرد. جهت سرشاخهها کمک میکند که تمرکز به روی عمق صحنه و جزئیات در جزیره کوچک بیشتر شود.
حین عکاسی، نسبت به سوژه خود فکر کنید، با اضافه کردن هر عنصر به صحنه میتوانید اطلاعات بیشتری به مخاطب برسانید. به همین دلیل است که میگویند یک عکس بهتر از هزار کلمه است. قابها، با بافت و فرمها و عناصری که دارند به انتقال احساس عکاس بسیار کمک میکنند. این تکنیک در فیلمها بسیار استفاده میشود و اگر کمی حواس خود را جمع کنید، از تعداد زیاد این تکنیک در فیلمها که به قاب مضاعف مشهور هستند، تعجب خواهید کرد. به تصاویر زیر نگاه کنید و دقت کنید چگونه قابهای طبیعی و ساخته دسته بشر، در عکاسی استفاده میشوند.
۵. خطوط راهنما
مقالههای مرتبط:
وقتی دونقطه را به وصل میکنید خط خلق میشود. وقتی یک تصویر را هم برای اولین بار میبینید، چشم شما بهسرعت شروع به پویش هر عنصر روی صفحه میکند و از نقطهای به نقطه دیگر میرود. اینجا هر عنصر میتواند یک راهنما برای جهتدهی به چشم داشته باشد تا مخاطب سریعتر به سوژه اصلی و درک موضوع عکس برسد. نتیجه این راهنماها، همان خطها هستند که به ۲ بخش خطهای واقعی و خطهای غیر واقعی تفسیم میشوند. در هر دو صورت استفاده از آنها بسیار آسان است. بهجرئت میشود گفت هیچ عنصری در حد و اندازه خط به ما در شناخت بهترین تکنیکهای ترکیببندی کمک نمیکند؛ پس مثل یک عکاس حرفهای برای آنها احترام زیادی قائل باشید.
خطوط واقعی، خطوطی هستند که شما آنها را در لبه یا حاشیه اجسام و اشکال یا حتی سایهها میبیند. این خطوط در طبیعت بهوفور یافت میشوند و مثال مناسب آن شاخههای درختان هستند. رعدوبرق چطور ؟ رعدوبرق از خطوط واقعی است که به خطوط واقعی ناپایدار معروف هستند. یعنی مانند درخت همیشه و یا به مدت طولانی دیده نمیشوند.
خطوط غیرواقعی در اصل خطوط ذهنی هستند که در ذهن ما شکل میگیرند و در واقعیت وجود ندارند. مثلاً پرواز تعدادی پرنده پشت سر هم باوجود فاصله بین آنها، نمونههای از خطوط غیرواقعی و معروف به خطوط منقطع است. نوع دیگر این خطوط که بسیار در بهترین تکنیکهای ترکیببندی تصویری استفاده میشود خط ذهنی است. خط ذهنی از اتصال و ارتباط ذهنی بین عناصری که در یک جهت قرار دارند، در ذهن مخاطب شکل میگیرد. چیدمان گویهای سیاه در این تصویر زیر نمونهای از خطوط غیرواقعی منقطع است.
در عکاسی یا حتی نقاشی شما اغلب میتوانید این خطوط نامرئی یا ذهنی را پیدا کند. این خطوط به شما کمک میکند در تصویر تمرکز کنید و متوجه اهمیت سوژهها و حتی رابطه آنها باهم شوید. این نشان میدهد که عکاس قبل از فشار دادن دکمه شاتر در مورد قاب خود و عناصر صحنه خوب فکر کرده است. شما میتوانید از لبه دیوارها یا حاشیه جادهها یا حتی خطوط روی زمین بهعنوان خطوط ترکیببندی استفاده کنید.
در این تصویر ببیند که جهت کفپوش و حتی اجزای نیمکت چگونه به شما یکجهت، یعنی عمق صحنه را نشان میدهد. چیدمان نیمکتها نیز یک خط غیرواقعی منقطع را تداعی میکند. برای درک هر اثر بصری راحتترین کار پیدا کردن خطوط و حرکت در مسیر آنها است.
حالا میدانید که چرا عکاسان علاقه وافری به عکاسی از تار عنکبوت آن هم پس از بارش باران دارند. قطرات باران روی تار عنکبوت خطوط غیرواقعی منقطع زیبایی خلق میکنند.
خطوط تأثیر شگفتی در ذهن و نتیجه تصمیمگیری مخاطب دارند. در این تصویر با این خطوط مشخص و پرقدرت ندیدن ویلا کار واقعاً سختی است.
همه خطوط مستقیم نیستند. این خبر بسیار خوبی است؛ چراکه به شما اجازه میدهد خلاقانهتر از بهترین تکنیکهای ترکیببندی استفاده کنید. به تصویر زیر که دورنمای شهر تهران است، نگاه کنید. جادهای از کنار تصویر بهآرامی و در یک قوس نرم شما را به داخل شهر و هیاهوی آن دعوت میکند. شما ترکیببندی دیگر هم در این تصویر میبیند؟ قانون یک سوم، درست حدس زدید.
۶. ترکیببندی قطری و مثلثها
خطها یک خصیصه بارز، به نام جهت دارند. جهت هر خط میتواند بک حس را به شما انتقال دهد. مثل خطوط افقی به ما حس پایداری و تعادل و آرامش را القا کنند. حال هرچه این خطوط از سطح افق زاویه بگیرند حسی از ناپایداری و تنش و هیجان را به ما القا میکنند. وقتی خطوط بهصورت عمودی قرار میگیرند، حس استحکام و صلابت را در ذهن ایجاد میکنند. از این میان، خطوط مورب در بهترین تکنیکهای ترکیببندی میتوانند بهعنوان یک عنصر برای افزایش هیجان و جذابیت بیشتر در عکس اضافه شوند. وقتی این خطوط در یک نقطه همدیگر را قطع میکنند، اوج تنش و هیجان و توجه را برای مخاطب ایجاد میکنند.
شما نمونههایی از خطهای افقی را میتوانید در ابرهای که بهموازات هم در پهنه آسمان آبی دیده میشوند، پیدا کنید. معادل خطهای عمودی، تنه درختان یا تیرهای چراغ برق هستند. برای پیدا کردن خطهای مورب، شیب دامنه کوه یا حتی شیب سرسره را در نظر بگیرید. یک تکنیک جالب، تغییر زاویه دید است. دوباره صحنه خود را باکمی چرخاندن سرتان نگاه کنید. این همان تکنیکی است که فیلمبرداران حین ساخت فیلمهای هیجانانگیز از آن استفاده میکنند و تهیهکنندگان را خوشحال میکنند، البته آنها زاویه دوربین را تغییر میدهند.
وقتی این خطوط همدیگر را قطع میکنند، تنش بیشتری در تصویر احساس میشود. این تکنیک مرسومی در سینما برای نشان دادن هیجان و خشونت جاری درصحنه است. از این بعد هر موقع این لوزیها را در هرکجای تصویر دیدید، بدانید که قرار است یک صحنه پرتنش را تجربه کنید. مثلثها هم نمونه خوبی برای ایجاد هیجان و پویایی درصحنه هستند. چند خط مورب که باهم تشکیل مثلث میدهند، تجربه جالبی از هیجان و تنش را خلق میکنند.
تصویر سیوسه پل اصفهان در شب که خطوط لبه پل در عمق تصویر اضلاع رأس یک مثلث را شکل داده است. این زاویه عکاسی و انعکاس پل باعث تأکید بر شکلگیری یک ترکیب مثلی شده است و این نوید را میدهد که شب هیجانانگیزی روی این پل تجربه خواهد شد.
تصویری زیبا از مسجد جامع اصفهان که باعث شده است سطوح مثلثی در تصویر ایجاد شود و بافتهای و نقش و نگارها پرانرژیتر و جذابتر به نظر برسند. این بنا از طیف همان بناهایی است که احتمالاً بهطور روزمره مشابه آن را میبینیم؛ ولی وقتی خلاقیت و بهترین تکنیکهای ترکیببندی چاشنی نگاه عکاس میشود، طعم و طراوتی نو پیدا میکند.
عکاسی دیگر جزو کارهای روزانه ما شده است. شما میتوانید باکمی دقت و استفاده از بهترین تکنیکهای ترکیببندی، تصاویر ماندگار و خاطرهانگیزی با همین گوشی هوشمند خود ثبت کنید که باعث حیرت دیگران شود. حتی در انتخاب عکسهای شبکه اجتماعی نیز بهترین تکنیکهای ترکیببندی بسیار گرهگشا هستند. وقتی مهارت پیدا کردید بهراحتی از چندین نوع ترکیببندی در هر تصویر استفاده میکنید. اگر قصد خرید دوربین دارید، مطالب راهنمای خرید دوربین را مطالعه کنید.
.: Weblog Themes By Pichak :.